Zwemvijver aanleggen Florijk

Een natuurlijke zwemvijver in uw tuin

Een natuurlijke zwemvijver biedt uitkomst als u twijfelt tussen een vijver en een zwembad in de tuin. U heeft niet meer te kiezen tussen een vijver en een zwembad. Een vijver heeft een natuurlijke uitstraling. Het is ontspannend om te kijken naar het leven in en rondom de vijver. Of ontspant u liever in het water zelf? Dan lijkt een zwembad een logische optie.

Toch kunt u het beste van beide mogelijkheden combineren dankzij een natuurlijke zwemvijver. Het is een sieraad voor in de tuin, is het hele jaar door mooi en biedt veel plezier en ontspanning. Bovendien wordt het op een natuurlijke manier gefilterd. Het is dan ook niet verrassend dat de natuurlijke zwemvijver steeds meer in trek is, zowel bij particuliere huiseigenaren als bij hotels en wellness resorts.

Natuurlijke zwemvijver vraagt om kennis

Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een natuurlijke zwemvijver vraagt om deskundigheid. Het project dient met zorg en kennis aangepakt te worden, omdat u anders later voor ongewenste verrassingen kunt komen te staan. Troebel water in een zwemvijver is een probleem dat vaak voorkomt wanneer de zwemvijver niet juist is ontworpen en aangelegd. Een natuurlijke zwemvijver hoort altijd helder water te hebben, zonder het gebruik van chemicaliën.

Een natuurlijke zwemvijver bestaat gewoonlijk uit twee delen. Een deel is ingericht met planten die het water filteren. In het andere deel staan geen planten, omdat u daar kunt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om vissen te houden in de zwemvijver. In sommige gevallen is een extra filterinstallatie nodig.

De natuurlijke zwemvijver specialist

Florijk is al jarenlang gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke zwemvijvers. Daarbij hebben de specialisten oog voor unieke en verrassende elementen. We hebben bijvoorbeeld gewerkt aan een project in Boxmeer waarbij onderwater LED lampen het kraakheldere water benadrukken. Ook hebben we een natuurlijk zwembad in Nijmegen aangelegd die in 2014 is uitgeroepen tot beste zwemvijver van de Benelux! Het bad haalde de hoogste scores op het gebied van design, techniek en afwerking.

Ook legt Florijk nadruk op een persoonlijke aanpak. Uw wensen en dromen staan centraal om zo tot een bijzonder concept te komen die bij u past. Daarnaast is Florijk ook officieel partner van BIOTOP. Dit is een succesvol zwemvijver systeem waarmee u gegarandeerd een zwemvijver heeft van de hoogste kwaliteit met lage onderhoudskosten.

Een natuurlijke zwemvijver van Florijk

Met een natuurlijke zwemvijver heeft u het beste van beide werelden. Wij zijn trots op de projecten waar we aan meegewerkt hebben voor opdrachtgevers in heel Nederland. We kijken ernaar uit om nog veel mooie natuurlijke zwemvijvers te realiseren. Kunnen we iets voor u betekenen? Stel direct je vraag via het formulier hieronder of bel 073 – 611 22 72.